Image Alt

Om oss

Historien om blomsterbutikken «Den hemmelige hagen», er historien om to jenter som helt fra barndommen av har hatt et lidenskapelig forhold til blomster. Å dyrke frem en lidenskap handler som regel ikke bare om et enkeltmenneskes pasjon, men også om å treffe inspirerende, likesinnede og kunnskapsrike mennesker – og ikke minst; det handler om hardt arbeid!

Møt blomsterpikene

Silje og Linn ble født med bare noen dagers mellomrom av mødre som er venninner, og det er derfor ingen overdrivelse å si at de har kjent hverandre hele livet. De hadde allerede fulgt hverandre i 15 år da interessen for blomster brakte dem enda tettere.

Lite visste de da at det var gjennom dette nitide arbeidet at yrkesstoltheten ble skapt, at skapergleden oppstod og at fingerferdigheten ble terpet til perfeksjon.

De begynte begge som ekstrahjelper for «BlomsterGalleriet Magnhild Wenaas» tidlig på 2000-tallet, og som Mr. Myagi lærer opp Karate Kid med: «Wax on, wax off», ble Silje og Linn satt på oppgavene. Det ble sekkevis med kongler på ståltråder til juledekorasjoner, innpakking av uendelige mengder med roser til Festspillene, samt snitting av stilker i tusentall. Slik som i filmen: Lite visste de da at det var gjennom dette nitide arbeidet at yrkesstoltheten ble skapt, at skapergleden oppstod og at fingerferdigheten ble terpet til perfeksjon.

Etter grundig opplæring, fagbrev som blomsterdekoratører, og hardt arbeid i nærmere ti år, var de to klare for å ta neste skritt i sine karrierer. I 2011 overtok de BlomsterGalleriet, og i 2017 endret de navnet til «Den hemmelige hagen». Resten er historie.

Linn

Jeg har alltid visst at jeg ville jobbe med hendene og gjøre noe kreativt, men det var faktisk litt tilfeldig at det var blomster jeg endte med. Om det var en lykkelig tilfeldighet, eller underbevisstheten som styrte meg da jeg som 16-åring fikk jobb som ekstrahjelp i en av byens blomsterbutikker, er ikke godt å si. Men det var ikke mye som skulle til for å vekke min interesse og fasinasjon for faget! Dyktige kollegaer var gode ambassadører, og nysgjerrigheten og respekten for yrket ble raskt vekket.

I 2009 sto jeg med et rykende ferskt fagbrev i hånden, klar for å skape magi med blomster – og jeg har ikke sett meg tilbake siden!

Silje

Et av mine første og sterkeste minner er fra da jeg som liten jente gikk rundt i min onkels fantastiske hage i Sør-Sverige. Jeg bestemte meg allerede da: Det er blomster jeg vil jobbe med!

Under Operasjon Dagsverk på ungdomskolen benyttet jeg anledningen til å spørre pent om å jobbe én dag for BlomsterGalleriet. Der ble jeg som en dørselger som stikker foten innenfor terskelen – jeg var ikke lett å bli kvitt!

Jeg hadde noen sidesprang hvor jeg forsøkte meg i bokhandel, skole og barnehage, men jeg vendte raskt tilbake til blomstene. Jeg fikk gå læringstiden min hos Christin på «Hjerterdame» – en fantastisk tid med bratt læringskurve. I 2007 sto jeg glad og stolt med fagbrevet i hånden. Endelig kunne jeg kalle meg blomsterdekoratør!